Regels bijtelling in 2014 opnieuw aangescherpt

Vanaf 1 januari 2014 wijzigen de CO2-normen voor de bijtelling weer. Vooral in de 14% bijtellingscategorie verandert er veel. In deze categorie zal het aantal modellen bijna halveren. Het kan zijn dat u vanaf 1 januari 2014 in een hogere bijtellingscategorie valt met uw auto van de zaak dan uw collega die in 2013 met hetzelfde model rijdt.Het geven van korting op de bijtelling van auto’s met een lage CO2-uitstoot heeft goed uitgepakt. Veel mensen maken gebruik van deze korting. De bijtellingscategorie wordt bepaald op het moment van registratie of tenaamstelling van de auto. Auto's met een lage CO2-uitstoot krijgen een korting op de bijtelling en hebben daarom een lager bijtellingspercentage (20%, 14% en 0%). Dit lage bijtellingspercentage is vervolgens vijf jaar geldig. De overheid heeft de kortingsregeling wel steeds meer aangescherpt en per 1 januari 2014 gebeurt dat opnieuw. 

Registreer andere auto voor 31 december 2013

Vanaf 1 januari 2014 zijn er in totaal 52 modellen minder waarvoor een lagere bijtelling geldt. Voor de categorie 14% wordt de keus verminderd met 37 modellen. Er blijven maar 43 modellen in deze categorie over. Dat zijn dan ook nog eens kleinere auto’s die minder geschikt zijn voor veelvuldig zakelijk gebruik. In de categorie met 20% bijtelling krijgen 15 modellen vanaf volgend jaar een verhoging naar 25%. Als u van plan bent binnenkort in een andere auto van de zaak te gaan rijden en  u wilt nog profiteren van de lagere bijtellingen, schaf dan dit jaar nog een auto aan. Zorg er wel voor dat de tenaamstelling (registratie) van de auto voor 31 december 2013 plaatsvindt.

Bron: Rendement

Vraag? Stel hem gerust aan één van onze teamleden.

Bij Bond is er altijd een luisterend oor. Op zoek naar een oplossing voor uw financiële vraagstuk? Het begint met een e-mail naar één van onze teamleden.