Let op bij uw aanvraag kinderopvangtoeslag

Een belangrijke wijziging in 2012 met betrekking tot de kinderopvangtoeslag is de manier van aanvragen van de toeslag:
Voor 2012 geldt dat u alleen nog kinderopvangtoeslag kan aanvragen voor de lopende maand en 1 maand daaraan voorafgaand.
Let dus op bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht! Wees op tijd!

Hoe kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen?
Kinderopvangtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst Toeslagen. Zowel u als uw eventuele toeslagpartner mag de kinderopvangtoeslag aanvragen. Het duurt ongeveer 8 weken voordat de Belastingdienst uw aanvraag heeft verwerkt. U hoeft maar 1 keer kinderopvangtoeslag aan te vragen. Daarna krijgt u de toeslag ieder jaar vanzelf.

Aanvraag kinderopvangtoeslag invullen
Om kinderopvangtoeslag aan te vragen gaat u naar Mijn Toeslagen op de website van de Belastingdienst. Als u liever een papieren formulier invult, kunt u die versie aanvragen via de BelastingTelefoon.

Wijzigingen in inkomen, gezinssamenstelling of kinderopvang
Uw situatie kan in de loop van het jaar veranderen. U bent verplicht de volgende wijzigingen door te geven: 

  • De samenstelling van uw huishouden verandert door samenwonen of scheiden.
  • Uw inkomen wijzigt.
  • U maakt minder uren gebruik van kinderopvang.
     
Hiervoor kunt u Mijn Toeslagen gebruiken op de site van de Belastingdienst. Vanaf 2012 kunt u een boete krijgen als u wijzigingen in het aantal uren kinderopvang niet tijdig doorgeeft aan de Belastingdienst.

Als u de wijzigingen liever op papier doorgeeft, kunt u een wijzigingsformulier aanvragen bij de BelastingTelefoon. Het duurt ongeveer 2 weken voordat u het formulier in huis heeft.

Proefberekening kinderopvangtoeslag
Op de website van de Belastingdienst Toeslagen kunt u een proefberekening maken om te kijken op hoeveel kinderopvangtoeslag u mogelijk recht heeft.

Bij BOND Administratie | Advies kunt u uiteraard terecht voor al uw vragen over deze toeslag en andere toeslagen.

Vraag? Stel hem gerust aan één van onze teamleden.

Bij Bond is er altijd een luisterend oor. Op zoek naar een oplossing voor uw financiële vraagstuk? Het begint met een e-mail naar één van onze teamleden.