Investeer dit jaar nog en profiteer van de KIA

8 december 2022

Investeer dit jaar nog voor € 2.400 of meer en u ontvangt 28% kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De Kleinschaligheidsaftrek (KIA) is er voor zzp’ers die hebben geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfsauto, kantoormeubelen of een laptop.

Om in aanmerking te komen voor dit belastingvoordeel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

  • Het bedrijf is gevestigd in Nederland.
  • Een zzp’er moet ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Hij voldoet aan deze voorwaarde als zijn bedrijf deelneemt aan het economisch verkeer en winst maakt.
  • Er wordt minstens € 2401 per jaar geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen.
  • De maximale investering in bedrijfsmiddelen, om in aanmerking te komen voor de KIA is €332.994 per jaar.

Investeer je in bijvoorbeeld een bureaustoel? Dan moet er voor minimaal een bedrag van € 450 zijn geïnvesteerd. Besteed je minder dan € 450 aan de aanschaf van een bedrijfsmiddel? Dan valt het onder ‘reguliere zakelijke kosten’. Deze kosten mogen na aanschaf van het bedrijfsmiddel worden afgetrokken van de belasting.

Als je op dit moment net onder de € 2.401 hebt geïnvesteerd, kan het nuttig zijn om nog dit jaar een extra investering te doen.

Heb je hier vragen over?
Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag.

Vraag? Stel hem gerust aan één van onze teamleden.

Bij Bond is er altijd een luisterend oor. Op zoek naar een oplossing voor uw financiële vraagstuk? Het begint met een e-mail naar één van onze teamleden.