Subsidie bij aanschaf schone bestelauto

Schaft u een energiezuinige bestelauto aan dan kunt u gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek, de Vamilregeling maar u komt ook in aanmerking voor een vrijstelling van de wegenbelasting en BPM. Vanaf 1 oktober 2012 kunt u naast deze voordelen ook nog gebruikmaken van een subsidie die kan oplopen tot € 3.000.

Sinds 1 oktober 2012 kunt u voor uw nieuw aangeschafte energiezuinige bestelauto een subsidie van maximaal € 3.000 aanvragen. Deze regeling geldt voor voertuigen met een benzinemotor met een CO2-emissie van ten hoogste 50 gram per kilometer en voor voertuigen die worden aangedreven met een elektromotor. Heeft u een voertuig gekocht met een CO2-uitstoot tot 95 gram per kilometer, een lpg-installatie of een milieuvriendelijke diesel dan kunt u een subsidie tot € 1.250 krijgen.

Voorwaarden voor subsidie bestelauto
Deze subsidie verkrijgt u alleen als u een nieuw voertuig aankoopt dat u tussen 1 oktober 2012 en 31 december 2014 definitief te naamstelt en u de aanvraag als eerste kentekenhouder indient. Ook moet uw subsidieaanvraag binnen drie maanden na afgifte van het definitieve tenaamstellingsbewijs zijn ingediend bij Agentschap NL. Op dit moment moet u deze aanvraag nog schriftelijk doen maar de verwachting is dat dit binnen enkele maanden elektronisch kan. U hoort binnen acht weken of u de subsidie ontvangt.

Vraag? Stel hem gerust aan één van onze teamleden.

Bij Bond is er altijd een luisterend oor. Op zoek naar een oplossing voor uw financiële vraagstuk? Het begint met een e-mail naar één van onze teamleden.