Nieuwe minimumlonen per 1 juli 2017

Met ingang van 1 juli 2017 bedraagt het wettelijk minimumloon € 1.565,40 bruto per maand op basis van een fulltime werkweek. Dit bedrag geldt voor het eerst ook voor werknemers van 22 jaar. Werknemers vanaf 18 jaar krijgen recht op een hoger percentage van het minimumloon.

Per maand hebben werknemers vanaf 22 jaar recht op een loon van € 1.565,40 bij een fulltime werkweek. Per week is dat € 361,25 en per dag € 72,25. De bedragen zijn hiermee aangepast aan de gemiddelde ontwikkeling van de contractlonen.

Minimumjeugdlonen in apart besluit geregeld

Tot 1 juli hebben werknemers pas vanaf 23 jaar recht op het volledige minimumloon, maar per 1 juli wordt die grens bijgesteld, zodat ook 22-jarigen 100% van het wettelijk minimumloon moeten verdienen. 
Werknemers van 18 tot en met 21 jaar krijgen recht op een hoger percentage van het wettelijk minimumloon. De minimumjeugdlonen per 1 juli 2017 voor werknemers tot en met 21 jaar zijn eigenlijk nog niet definitief. Deze worden formeel in een apart besluit geregeld, dat nog bij de Raad van State ligt voor advies. In het besluit staan de volgende percentages en bedragen:



Geen hoger percentage voor BBL’ers

Voor werknemers van 18 tot en met 20 jaar die bij uw organisatie in dienst zijn in het kader van een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) gaat geen hoger percentage van het wettelijk minimumloon gelden. 

Bron: Rendement

Vraag? Stel hem gerust aan één van onze teamleden.

Bij Bond is er altijd een luisterend oor. Op zoek naar een oplossing voor uw financiële vraagstuk? Het begint met een e-mail naar één van onze teamleden.